VEELGESTELDE VRAGEN

Tot 16:00 uur mag iedereen gratis het terrein op. Na 16:00 uur dient iedereen van 16 jaar of ouder een toegangsbewijs te laten zien.

Het is mogelijk om hier jouw tickets te scoren zodat je na 16:00 uur het terrein op kunt. Ook kun je al direct munten bijkopen zodat jouw feest direct kan beginnen! 

Het gebruiken of bij je dragen van verdovende middelen zoals hard- of softdrugs op het festivalterrein is niet toegestaan. Check alle huisregels voor meer informatie.

Het festival is op het E3 strand in Eersel. Dit vind je op de Buivensedreef 10, 5521 RN Eersel. Of navigeer er gemakkelijk naartoe met Google!

Het festival vindt plaats op het E3 strand waar de ondergrond gras of zand is.  Afhankelijk van de weersomstandigheden is de ondergrond toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een mindervalidetoilet aanwezig.

De huisregels vind je hier.

Het Drakenbootfestival is voor iedereen. Overdag kun je meeracen als je 16 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een zwemdiploma. Overdag kun je of meeroeien (bedrijventeams) of komen aanmoedigen en in de avond sluiten we af met een knalfeest!

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen of te nuttigen op het festivalterrein. Er zijn meerdere bars en foodstands aanwezig waar je gemakkelijk wat te eten of drinken kunt halen.

Uitzondering voor: babyvoeding en dieetvoeding.

Op aanvraag bij de organisatie mag je tegen een promotievergoeding reclame verspreiden op het festivalterrein. Doe je dit zonder toestemming? Dan word je door de beveiling verwijderd en ontvang je na afloop de factuur.

Alleen bedrijven kunnen zich inschrijven voor de Drakenbootrace. Het inschrijfformulier vind je hier.

We hebben plek voor 50 teams en vol is vol. Bekijk hier hoeveel teams zich al hebben aangemeld en zorg dat je niet misgrijpt!

Inschrijven doe je hier

Iedereen die in jouw boot zit moet 16 jaar of ouder zijn, beschikken over een zwemdiploma én watervrij zijn. Dat laatste betekent dat een teamlid minstens 50 meter met kleren aan moet kunnen zwemmen. Natuurlijk zijn er zwemvesten aanwezig voor degene die extra veiligheid wensen. Personen die lid zijn (geweest) van een drakenbootclub uitgesloten van deelname.

Ervaring is niet nodig om deel te nemen aan de race. We hebben een ervaren team van stuurmannen waardoor jullie team wordt begeleid. Ritme komt wel van pas tijdens de race. 😉

Met instappen, opvaren naar de start, de race zelf en uitstappen ben je zo’n 20 tot 30 minuten kwijt. Elk team doet dit drie keer. Wanneer je bij de beste behoort kan het zijn dat je ook nog een halve of hele finale moet racen.

De kans is aanwezig dat je nat wordt. Toch ligt het voor een groot deel aan jou en je team. Zorg er gewoon voor dat je boot niet omslaat.

Je roeit met 16 roeiers en één trommelaar, maar het is de bedoeling dat je ook nog 3 reserves hebt. Totaal heb je dus een team van 20 personen. Dit kan aanhang, je buurman of vrienden of familie zijn.

De beste bootindeling kun je bepalen door gebruik te maken van dit invulformulier. Lekker makkelijk!

Er zijn geen speciale kledingvoorschriften. Wel is het leuk als jouw team herkenbaar is omdat jullie dezelfde outfit hebben. Pak lekker uit! Alle gekke kostuums zijn welkom. 

Dit is afhankelijk van wanneer jouw eerste race begint. Op je wedstrijdschema zal duidelijk vermeldt worden hoe laat jouw team zich moet melden.

De line-up van de feestavond bestaat uit René Karst ook wel bekend van ‘Adje voor de sfeer’, DJ duo Hak op de Tak en dé feestband Royal Beat. Het geheel wordt aan elkaar gemixt door DJ Dominic Graat die wel een feestje kan bouwen. Het wordt sowieso een super dik feest!

Na 16:00 uur is het verplicht om een toegangsbewijs te hebben om het festivalterrein te betreden.

Het festival is voor iedereen! Jong en oud is dus van harte welkom om ook tijdens de feestavond een dansje te komen wagen.

Alcohol wordt natuurlijk niet verkocht aan minderjarigen.