Iedereen kan meedoen! Ervaring is niet nodig. Het draait vooral om samenwerking en de energie die jullie leveren. Als team vaar je 3 races verspreid over de dag en voor de snelste volgt er nog een halve finale en misschien nog wel een finale. Wie als eerste na 250 meter over de finish vaart is de winnaar!

Samenwerking en ritmegevoel zijn de twee dingen die centraal staan tijdens de Drakenbootrace. Je vaart met een team van 16 peddelaars en 1 trommelaar, houd er rekening mee dat je ook 3 reserve-racers nodig hebt.

Durven jullie de uitdaging aan?

gelijk aanmelden gelijk aanmelden

De drakenboot is 12,5 meter lang en 1 meter breed. Ze hebben een drakenkop en een staart en zijn beschilderd met schubben, extra mooi voor de foto dus. Voorop zit de trommelaar, daarachter zitten alle peddelaars twee aan twee en helemaal achterop de boot vind je een ervaren stuurman die de boot bestuurd.

Je vaart met een team van 16 peddelaars en 1 trommelaar, houd er rekening mee dat je ook 3 reserve-racers nodig hebt. Dit kan personeel, aanhang of je buurman zijn. Ze vertegenwoordigen gewoon jouw bedrijf.  De trommelaar geeft het ritme aan waarop de rest van het team peddelt.

Nee, ervaring is niet nodig. Iedereen boven de 16 jaar die kan zwemmen mag meedoen. Stap in en krijg een uitgebreide uitleg van de stuurman/vrouw. Tijdens het opvaren naar de start kun je al even oefenen. Voor je het weet zit je vol adrenaline en vaar je zo hard als je kan om te winnen!

Het gaat allemaal om het neerzetten van de snelste tijd. Je vaart ongeveer 3 races over de hele dag. Jullie eindtijd bepaalt of je ook de halve finale en misschien ook wel de finale mag racen.

Met instappen, opvaren naar de start, de race zelf en uitstappen ben je zo’n 20 tot 30 minuten kwijt. Elk team doet dit drie keer. Wanneer je bij de beste behoort kan het zijn dat je ook nog een halve of hele finale moet racen.

Er is een kans aanwezig dat je nat wordt. Zolang je boot niet omslaat zijn dat alleen maar wat spetters.

Er zijn geen speciale kledingvoorschriften. Wel is het leuk als jouw team herkenbaar is, omdat jullie dezelfde outfit hebben. Pak lekker uit! Alle gekke kostuums zijn welkom.

MAAK ER JE BEDRIJFSUITJE VAN!

Dat lees je goed, het Drakenbootfestival is namelijk hét bedrijfsuitje voor relaties en collega’s. Waarom? 

  • Teamwork: Drakenbootvaren kun je alleen als team. Je moet samenwerken om in hetzelfde ritme richting de finish te kunnen varen. Alleen spierballen, zijn dus niet genoeg!
  • Geen ervaring nodig: Het festival is nieuw in onze regio, maar dat geeft niks. In Helmond en Apeldoorn doen ze het namelijk al jaren. Roeien kan iedereen, je hebt geen ervaring nodig, alleen een zwemdiploma ;).
  • Alles is geregeld: Ons festivalterrein is voorzien van alle gemakken. Een goed gevulde bar, meerdere foodstands en veel gezelligheid. Zo is jouw uitje lekker makkelijk en goed georganiseerd.
  • Eten en drinken: Wanneer je jouw relaties of collega’s wilt voorzien van eten en drinken kun je bij ons op voorhand munten en lunchpakketjes op factuur bestellen.

PAKKETTEN

Durf jij de strijd aan om de titel: Drakenstrijder 2024? 

KIES
KIES

ÓF WORD SPONSOR

De mogelijkheden zijn eindeloos! 

  • Een ingerichte tent inclusief een banner met jouw bedrijfsnaam
  • Een bootsticker met jouw logo op een van de drakenboten
  • Een vlag met jouw logo op het festivalterrein
  • Jouw logo op een spandoek op het festivalterrein
  • Eigen ideeën zijn ook welkom
ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

MELD JE GELIJK AAN

MELD JE GELIJK AAN