Samenwerking en ritmegevoel zijn de twee dingen die centraal staan tijdens de Drakenbootrace. Je vaart met een team van 16 peddelaars en 1 trommelaar, houd er rekening mee dat je ook 3 reserve-racers nodig hebt. Dit kan personeel, aanhang of je buurman zijn. Ze vertegenwoordigen gewoon jouw bedrijf.  De trommelaar geeft het ritme aan waarop de rest van het team peddelt.  Oftewel: een muziektalent als trommelaar kan geen kwaad ;).  Om de snelste race te varen is het belangrijk dat je gelijktijdig de peddels insteekt en uiteraard kracht om snelheid te maken en de circa 250 meter tot aan de finish af te leggen.  Drakenbootvaren kun je alleen als team!

Als team vaar je 3 races verspreid over de dag. Wanneer jullie tot de beste behoren, varen jullie ook mee in de halve of zelfs hele finale. Durven jullie de battle aan?

DE BOOT

De drakenboot is 12,5 meter lang en 1 meter breed. Ze hebben een drakenkop en een staart en zijn beschilderd met schubben, extra mooi voor de foto dus. Voorop zit de trommelaar, daarachter zitten alle peddelaars twee aan twee en helemaal achterop de boot vind je een ervaren stuurman die de boot bestuurd.

COUNTDOWN NAAR 3 JUNI 2023 | E3 STRAND

 
 

GEEN ERVARING NODIG

Jullie willen meedoen, maar hebben geen ervaring? Geen probleem! Drakenbootvaren is niet moeilijk. Iedereen boven de 16 jaar die kan zwemmen mag meedoen. Stap in en krijg een uitgebreide uitleg van de stuurman/vrouw. Tijdens het opvaren naar de start kun je al even oefenen. Voor je het weet zit je vol adrenaline en vaar je zo hard als je kan om te winnen!

Meer vragen? Ga naar de faq

MAAK ER JE BEDRIJFSUITJE VAN!

Dat lees je goed, het Drakenbootfestival is namelijk hét bedrijfsuitje voor relaties en collega’s. Waarom? 

Teamwork: Drakenbootvaren kun je alleen als team. Je moet samenwerken om in hetzelfde ritme richting de finish te kunnen varen. Alleen spierballen, zijn dus niet genoeg!

Geen ervaring nodig: Het festival is nieuw in onze regio, maar dat geeft niks. In Helmond en Apeldoorn doen ze het namelijk al jaren. Roeien kan iedereen, je hebt geen ervaring nodig, alleen een zwemdiploma ;).

Alles is geregeld: Ons festivalterrein is voorzien van alle gemakken. Een goed gevulde bar, meerdere foodstands en veel gezelligheid. Zo is jouw uitje lekker makkelijk en goed georganiseerd.

Eten en drinken: Wanneer je jouw relaties of collega’s wilt voorzien van eten en drinken kun je bij ons op voorhand munten en lunchpakketjes op factuur bestellen.

ÓF WORD SPONSOR

De mogelijkheden zijn eindeloos! 

  • Een ingerichte tent inclusief een banner met jouw bedrijfsnaam
  • Een bootsticker met jouw logo op een van de drakenboten
  • Een vlag met jouw logo op het festivalterrein
  • Jouw logo op een spandoek op het festivalterrein
  • Eigen ideeën zijn ook welkom

 

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

MELD JE GELIJK AAN